An architectural competition for the interior of the future centre, Peter-McGill

MONTREAL – An architectural competition, multi-disciplinary is initiated by administration Plant for the interior design of the future centre, Peter-McGill, which will be located on the former site of the Montreal children’s Hospital.

The contest is two-tiered, open to firms from Canada and the european Union, aims at giving a signature “digital and music” in the centre of Peter-McGill, has told on Friday, by issuing a press release.

The call for proposals will culminate in the fall with the unveiling of the concepts of the four finalists selected, who will then have to produce a model illustrating their aim. It is at the beginning of 2021 that the mandate should be granted to the winning team.

The centre of Peter-McGill, who will be located at the intersection of boulevard René-Lévesque and West of Sussex street, will incorporate under one roof a library, a house of culture, as well as spaces for community relations.

The facilities will be located more precisely in the basilar rounds 4 and 5 of the vast real estate complex that is currently under construction. The entrance will be located in front of the future parc Henri-Dunant, which will be used as a courtyard and outdoor space, a-t-on explained.

The investment of $ 47.5 million needed for the development of the centre, Peter-McGill will be financed through a Program of renovation, expansion and construction of libraries of Montreal (RAC) and the Programme of support to cultural facilities and municipal of the City of Montreal.

“These facilities are long overdue in the western sector of Ville-Marie to serve the community as a whole, which could benefit from this place of culture, of sharing and gathering,” said Magda Popeanu, vice-president of the executive committee, responsible for culture and of the diversity of montreal.

Share Button